Dežurna čula

Švaler njenog života

Došla je iz rudarskog grada, sa potencijalnom svekrvom i uticajnom „gospođom“, kojoj je svekrva frizerka. Tražila je posao i baš joj se dopadala ideja da bude novinar. Nikad to nije radila ali je spremna da uči.

I tako su krenuli njeni novinarski dani. Putovala je svakodnevno. Na poslu je bila tiha, neprimetna, nečujna. Po kuloarima je ubrzo postala aktivna. Pričalo se da je bacila „oko“ na dvojicu zaposlenih, da očijuka a oni peze. Ne znam šta je presudilo, tek izabrala je švalera svog života. Ako mislite da je bio lepši, šarmantiji, pametniji ili bogatiji, varate se. Ali, imao je ono nešto, sam Bog zna šta. Pričalo se da je sklon švaleraciji, uvek je imao neku. Ne u firmi, doduše.

kolege(IZVOR FOTOGRAFIJE: familie-relatii.acasa.ro)

Nikakve dobronamerne opomene nisu vredele. Kolege je postalo sramota od njihovog ponašanja, neukusnog flerta, iskakanja iz toaleta (jer firma ima video nadzor). Jedno vreme su strahovali da će banuti njegova žena ili njen verenik, možda i priželjkivali tako nešto da bi se ova švaleracija završila. Ali nisu, bar ne još.

U novinarstvo se nije mešala, a i što bi kada je našla nešto mnogo vrednije. Švalera svog života. Imala je zaštitu „uticajne gospođe“ koja je, na zahtev da se „njenom detetu“ raskine ugovor, reagovala burno, drsko i bezobrazno.

„Mogu ja da zaposlim dete bilo gde (otkud sad pa to), ali se njoj mnogo sviđa ovaj posao” – bio je glavni argument branitelja. I tu više nije bilo priče. Pokleknuo je i glavni bos. Šta će, kad se deca vole.

Prolaze meseci. Ona kao nešto piskara, on je prati kao senka. Radi kad mora i koliko mora a u svoju matičnu firmu (gde je formalno zaposlen) ni ne svraća. Kad mu porodica nije kod kuće, ona nađe opravdanje da se tih dana (i noći) ne vrati u rudarski grad.

Tužno, jadno i bedno. Postali su „moneta za podkusurivanje“. Kolege se, van njihovog domašaja, sprdaju sa „ono dvoje švalera“. Niko nikada nije upotrebio reč ljubav. Ko im je kriv, kad ne umeju da je prepoznaju, nego vode dosadan, porodični ili samački život.

IZVOR FOROGRAFIJE : warf63.blogspot.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *